serveret på smørbagte kartofler i pergament med aioli
4 personer.
4 bøffer af tykstegfilet á ca. 150g
Salt og peber
400-600g små nye kartofler med skræl
40g smør
8 timiankviste
1 pasteuriseret æg
½ tsk. æg
½-1 spsk. citron eller limesaft
2 fede hvidløg
ca. 4-5 dl rapsolie
Kartoflerne koges næsten møre i letsaltet vand og afkøles. Læg 4 stykker bagepapir på bordet og fordel kartoflerne på disse. Kom 10g smør på hver sammen med timiankviste og godt med groft salt og peber. Fold papiret sammen om kartoflerne som en pose og bind en snor omkring.
Bag poserne i en 200° varm ovn i 20-25 min.
Steg bøfferne efter med smag og anret dem i de bagte kartoffelposer når de har trukket lidt.
Kom aiolien på bøfferne og pynt dem med timian.
Velbekomme.