Dyrene

Familieferie med dyr

Klappe køerne, kalvene, kattene, kaninerne og marsvinene.


Her er de dyr du kan møde på Gyvelborg:

Nora vores Hvid Schæfer, hun passer godt på os, og er for det meste på gården. Hun er ikke glad for små børn. Børnene skal ikke gå ud til hende, så er alt ok.


Kaniner og marsvin

Vi har forskellige kaniner som meget gerne vil blive kælet, samt har vi marsvin som er rigtigt sød. De er vild med mælkebøtter og vil gerne blive nusset bag ørerne.


Katteflokken

Katte flokken er altid rundt på gården for at fange mus. Nogen af dem vil gerne blive kælet. Andre er en lidt sky. Vi har steriliseret og kastreret kattene. Vi kan desværre ikke byde kattekillinger.

Hver aften og morgen får de katte foder, der kan I se dem allesammen.


Kalvene

Når de lige bliver født er de 2 dage sammen med deres mor, derefter kommer de i kalvevuggestuen. Der lærer Willem dem at drikke mælk fra spand og spise af skål. Derefter bliver de flyttet til kalvebørnehaven, hvor 4 kalve går sammen i en halmstrøet hytte. De hygger sig tit i halmen og nogle gange springer de omkring og fjoller. De elsker børn og sutte på deres fingre.


Køer

Jerseykøer er meget nysgerrige og de vil gerne kæles for. Og de elsker kløvergræs og urter, som de bruger til at lave den gode mælk af.

Vi har 150 Jerseykøer, mange af dem er meget tamme, de vil gerne klappes. Men pas godt på deres stor hoved, de kan nemt slå dig, selvom det ikke er dårlig ment.

Dyrevelfærd – et godt sted at vokse op

Velkommen til Gyvelborg – et sted, hvor dyrevelfærd er hjertet af vores “Jord til Bord” oplevelse!
Hver dag arbejder vi for at skabe et miljø, hvor vores dyr trives og har gode muligheder for at udøve deres naturlige adfærd.

Vores løsdrift giver køerne frihed til at bevæge sig frit, og alle dyrene får mulighed for at nyde livet under åben himmel. Med økologisk drift og kun dansk foder sikrer vi, at vores dyr får den bedste ernæring og oplever et godt liv. Vi har indgået en aftale med Coop og Thise Mejeri, der sikrer mindst 6,2 kvadratmeter plads pr. ko – fordi plads betyder trivsel.

På Gyvelborg er der mere end bare voksne køer; der er en hel “dyreby” med, barselsgang ammestue, vuggestue, børnehave. Vi har også to forskellige stalde, som giver mulighed for at give vores køer de bedste muligheder for at trives og opnå lang levetid. Vi tror på, at det er et godt sted at vokse op, selv for vores firbenede venner.

Tag del i vores rundvisninger og få muligheden for at kramme en ko. Mød dem, der leverer den friske mælk i dit glas, og oplev, hvordan rigtig komælk smager.

Gyvelborg er ikke blot et landbrug; det er en levende fortælling om dyrevelfærd, bæredygtighed og en unik “Jord til Bord” oplevelse. Besøg os, og bliv en del af vores passion for en gladere og sundere verden – direkte fra vores gård til dit bord!


Insekthotellet

Består af bl.a. biller og bænkebidere. Hotellet er indrettet med huller og kringelkroge, så insekterne kan hygge sig og tage en velfortjent ferie på Gyvelborg. Hver hytte har en insekt hotel.
Vi har et kvashegn af grene, haveaffald, der er velbesøgt af pindsvin, mus og små biller, som alle er til stor gavn for en sund natur.
Til de lidt mere bekvemme pindsvin har vi lavet små huse, for at give dem et godt og tørt gemmested om vinteren.


Fuglekasser

Langs natursti og hele matriklen har vi hængt fuglered kasser i forskellige størrelser. Vi har skabt muligheder for at yngle til sangfugle, stær og mange andre slags. Samt har uglen fundet plads på Gyvelborg, som man kan høre om natten. Fiskehejren kommer dagligt på besøg ved vores sø, som er fyldt med guldfisk og karper. Isfuglen er vores daglige gæst, som mætter sig ved søen, vi hører den, men fuglen er meget sky, derfor er det sjældent vi ser den.

Flagermus

Om aftenen, når dagens lys er forsvundet kommer mange flagermus frem. Sæt dig på bænken ved søen, du vil se at de cirkulere rund over vandet for at fange de insekter som lever der.

Naturstribe

Hvert forår sår vi blomster i en naturstribe for at fremme insekter og give fuglene, bierne, sommerfuglene et godt levested. Om vinteren spiser fugle og rådyr af frø og planter.

Sagt med andre ord omgivelserne byder på en rigtig familievenlig bondegårdsferie for store og små.