Dyrene

Familieferie med dyr

Klappe køerne, kalvene, kattene, kaninerne og marsvinene.
Her er de dyr du kan møde på Gyvelborg:

NoraNora er børnevenlig

Nora

Nora vores nye hvid schæfer, hun er meget kærlig og legesyg og elsker børn.

kaninmor

Kaninmor

Kaninmor har en stor busket og blød pels, som hun elsker at få redt. Hun er vild med mælkebøtter og blive nusset bag ørerne.

marsvin

Marsvinene

Marsvinene elsker at blive taget op og kælet for, de giver en hyggelig pivlyd fra sig, når de er tilfredse.

emil

Emil

Katten Emil er en stor fræk kat, der kan finde på at sove på teltdugen, besøge gæsterne i teltet og han eeeeelsker at blive kælet for

Cats

Katteflokken

Katteflokken er altid rundt på gården for at fange mus.

Cats
Kittens

Kattekillinger

Kattekillingerne har det altid ekstra godt på Gyvelborg, de får lov at bo inde i mens de er små og de har endda en køjeseng (det er Coby’s, den ældste datter på gården, gamle dukke seng).

Kittens

Kalvene

Når de lige bliver født er de 2 dage sammen med deres mor, derefter kommer de i kalvevuggestuen. Der lærer Willem dem at drikke og spise af skål. Derefter bliver de flyttet til kalvebørnehaven, hvor 4 kalve går sammen i en halmstrøet hytte. De hygger sig tit i halmen og nogle gange springer de omkring og fjoller. De elsker børn og sutte på deres fingre.

Cows

Køer

Jerseykøer er meget nysgerrige og de vil gerne kæles for. Og de elsker kløvergræs og urter, som de bruger til at lave den gode mælk af.

Insekthotellet

Består af bl.a. biller og bænkebidere. Hotellet er indrettet med huller og kringelkroge, så insekterne kan hygge sig og tage en velfortjent ferie på Gyvelborg.
Vi har et opsamlehegn af grene, haveaffald, der er velbesøgt af pindsvin, mus og små biller, som alle er til stor gavn for en sund natur.
Til de lidt mere bekvemme pindsvin har vi lavet små huse, for at give dem et godt og tørt gemmested om vinteren.

Stærehotellet

Vi har mange redekasser sat op. Stæren har den økologiske landmand meget brug for, de fanger mange stankelbenlarver. Stankelbenlaver spiser rødderne af græs og korn, og kan ødelægge en hel års udbytte. Vi har også en række andre fuglekasser, så vi har masser af småfugle, og de bliver fodret flittigt om vinteren.

Nature trail

Naturstribe

Hvert forår sår vi blomster i en naturstribe for at fremme insekter og give fuglene, bierne, sommerfuglene et godt levested. Om vinteren spiser fugle og rådyr af frø og planter..

Sagt med andre ord omgivelserne byder på en rigtig familievenlig bondegårdsferie for store og små.