Pulled beef
1 oksebovklump, ca 2 kg
1 dl brun farin
1 dl soya
2 stjerneanis
1 spsk. stødt fennikel
1 tsk. chilipulver
Rør en marinade af brun farin, soya, stjerneanis,
fennikelfrø og chilipulver. Læg kødet i marinaden gerne
en hel dag. Hæld marinaden i en stegepose sammen
med kødet. Steg kødet i 8-10 timer ved 100° C.
Tag kødet ud af stegeposen og riv det afkølede kød fra
hinanden med 2 gafler.
Rør resten af marinaden fra posen sammen med kødet.
Coleslaw
½ lille hvidkålshoved
3-4 gulerødder
2 stængler blegselleri
100 g. mayonnaise
200 g. yoghurt naturel
1 spsk. dijon sennep
Salt, peber, sukker
Evt. lidt fløde el. mælk
Riv gulerødder, hvidkål og blegselleri på den grove side
af råkostjernet. Rør mayonnaise og yoghurt sammen med
sennep og smag til med salt, peber og lidt sukker.
Hvis dressingen er lidt for tyk kan man give den en sjat
fløde, eller mælk, hvis man er i dét humør.
De revne grøntsager vendes i dressingen og det hele
sættes på køl. Coleslawen må gerne stå og trække i en
times tid. Smag til lige inden den serveres, det kan være
den skal efterkrydres.
Syltet rødløg
500 g rødløg
5 dl eddike
5 dl sukker
2 dl vand
Peberkorn og laurbærblade
Pil løgene og snit dem fint
Kog eddike, sukker, vand, peberkorn
og laurbærblade op, til
sukkeret er opløst.
Hæld den varme eddikelage over
de snittede løg. Lad løgene stå og
trække i et par timer, så er de klar
til brug.
De syltede løg kan stå i ca. 3-4
måneder.
Ramsløgsmayo
20 blade ramsløg
100g mayonnaise
Hak ramsløg og vend dem i mayonnaisen,
lad det trække et par timer.
Forslagt til servering, smør brød eller bolle med ramsløgsmayo,
læg et lag med pulled beef og top det med
coleslaw og syltede løg, læg låg på og server.
Velbekomme.
En stor tak til kok Jan Asmussen
fra Madværket for samarbejdet og
udviklingen af opskrifter til brugen
af Gyvelborgs Jerseykød!